bannerspot-cognitivedecline-1920x700

ارتباط بین کم‌شنوایی و دمانس

کاهش سطح شناخت طی روند افزایش سن در افراد سالمند امری طبیعی و غیرقابل انکار است و میزان آن در افراد مختلف از خفیف تا شدید متغیر است. فراموش کردن جزئیات، سخت شدن یادگیری موضوعات جدید، عدم تمرکز و بسیاری موارد دیگر، به عنوان بخش جدایی‌ناپذیر سالمندی رخ می‌دهد. ممکن است نتوانیم مانع از بروز این اتفاق شویم، اما مطالعات اخیر حاکی از آن است که می‌توانیم روند آن را کند کنیم.

در ابتدا به ارتباط بین کم‌شنوایی و مغز می‌پردازیم.

رابطه بین کم شنوایی و زوال شناخت

مطالعات نشان می دهد که افراد سالمند کم شنوا به احتمال زیاد به بیماری آلزایمر و دمانس مبتلا هستند و کم شنوایی می تواند باعث سرعت گرفتن زوال شناختی* آنها شود. اما چرا اینطور است؟

محققان چندین نظریه دارند:

1. یکی با بار و فشار شناختی ارتباط دارد. اگر کم شنوایی درمان نشده باشد، مغز برای درک گفتار و صدا بیش از حد کار می کند. مغزی که بیش از حد کار کند کارآمد نخواهد بود.

2. مورد بعدی با ساختار مغز ارتباط دارد. به دنبال عدم تحریک سلول های مغزی، قسمت هایی از مغز که صدا را دریافت و پردازش می کنند، تحلیل می روند.

3. آخرین نظریه، انزوای اجتماعی است. هنگامی که فرد در شنیدن مکالمات و معاشرت با افراد دچار مشکل می شود، احتمالا ماندن در خانه را ترجیح می دهد. به این ترتیب هرچه فرد منزوی تر شود، مغز تحریک کمتری دریافت خواهد کرد.

hearing-care-is-health-care-1200x788

مراقبت از شنوایی، مراقبت از سلامتی است

دمانس و زوال شناخت تنها بیماری های مرتبط با کم شنوایی نمی باشند. تحقیقات و مطالعات ارتباط کم شنوایی با بیماری های دیگری را نیز نشان می دهد از جمله:

  • بیماری های قلبی و عروقی

  • دیابت

  • افسردگی و اضطراب

  • بیماری مزمن کلیوی


متخصصین بر این باورند یکی از مهمترین اقدامات برای حفظ سلامت مغز (و بدن) با افزایش سن، تحریک ذهنی است. ** ادامه زندگی اجتماعی فعال در کنار دوستان، خانواده و همکاران می تواند یکی از بهترین راهکارها باشد. برای دستیابی به این هدف، افراد کم شنوا را به استفاده از سمعک تشویق کنید.


maintain-your-brain-1200x788

با سمعک از مغز خود محافظت کنید

مطالعات حاکی از آن است که استفاده صحیح از سمعک می تواند خطر ابتلا به دمانس را کاهش دهد. یک مطالعه ** به بررسی ارتباط کم شنوایی و زوال شناخت در گروهی با 4000 داوطلب در طی یک دوره 25 ساله، پرداخته است. نتایج این مطالعه نشان داد، در افراد کم شنوا که از سمعک استفاده نکرده اند، خطر ابتلا به دمانس و افسردگی بیشتر بوده است. در صورتی که افراد کم شنوایی که در طی این سال ها از سمعک بهره گرفته اند، نقص شناختی آنها مشابه افراد بدون کم شنوایی، گزارش شده است.

محققان بر این باورند که مهم‌تر از بهتر شنیدن، چگونگی عملکرد شنوایی در زندگی روزمره افراد است. سمعک با کمک به برقراری ارتباط بهتر، در بهبود تعاملات اجتماعی و حتی خلق و خوی افراد نقش مهمی ایفا می کند و با تحریک هر چه بیشتر مغز به کاهش سرعت زوال شناختی کمک می کند.

باهوش باش و سالم بمان.
شنوایی خود را آزمایش کنید

همان‌طور که در بخش‌های قبل گفتیم، استفاده از سمعک در افراد کم‌شنوا، سرعت پیشرفت دمانس را کاهش می‌دهد. بررسی و ارزیابی شنوایی تنها بخشی از برنامه سلامت و درمان است.

بیش از 35 میلیون نفر در آمریکا به کم‌شنوایی مبتلا هستند، این در حالی است که برخی از آن‌ها از کم‌شنوایی خود بی‌خبر می‌باشند. فراموش نکنید که هیچ‌گاه برای دریافت خدمات سلامت شنوایی دیر نیست؛ پس همین امروز به یک متخصص شنوایی مراجعه کنید.

تماس با ما

 

* Wei et al. 2017, Hearing Impairment, Mild Cognitive Impairment, and Dementia: A Meta-Analysis of Cohort Studies.
** Amieva et al. 2015, Self-Reported Hearing Loss, Hearing Aids, and Cognitive Decline in Elderly Adults: A 25-Year Study.

 

  • دریافت خدمات

    نحوه‌ی تمیز کردن سمعک، تعویض باتری، دام و سایر موارد.

  • شنوایی خود را بررسی کنید

    فکر می کنید دچار کم شنوایی شده اید؟ اولین قدم را بردارید و این ارزیابی کوتاه را انجام دهید

  • آیا گوش شما سوت می کشد؟

    وزوز گوش چیست و چرا برخی از افراد به آن مبتلا می شوند. راهکارهای بهبود علائم چیست؟

  • یک متخصص شنوایی پیدا کنید

    یک متخصص شنوایی می تواند شنوایی شما را بررسی کند و درمانی را که برای شما مناسب است تشخیص دهد